Tacna, Peru

08 mars, 2013

Hvordan nå ut til flere-Intervju med Ricardo Camavilca Chuco,25 år.


Jeg har intervjuet Ricardo Camavilca Chuco, 25  år,og spurt han om hvordan han ble kjent med vår kirke og hva han tenker om hvordan vi kan nå flere. Det er han som står fremst til venstre på bildet ovenfor.

Ricardo forteller at sjefen hans der han arbeider inviterte han med i kirken og at han ble med noen ganger, men siden der var så få personer så tenkte han at det måtte være kjedelig å gå i kirken.Han kom mest av plikt så dermed  ble det bare med disse få gangene. Men nå har han skiftet mening og synes det er flott å komme i kirken selv om vi fortsatt er få. Hva har skjedd med Ricardo?                                                                                                                                                                               Ricardo forteller at han ble mer og mer interessert i å høre fra Bibelen etter at  han begynte å besøke oss her hjemme. Vi inviterte han og noen til og så lagde vi mat sammen, spilte spill og delte fra Bibelen. Slik økte nysgjerrigheten seg og han ble overbevist og ønsket å lære mer fra Bibelen.Etter dette ble han med på vennskapscafeer i kirken og senere på Gudstenesten. På en gudsteneste ble de invitert fram dersom de ville ta imot Jesus eller  få forbønn for sykdom. Han var en av de som kom fram og etter dette har han komt trofast  i kirken. Nå studerer han Bibelen sammen med pastoren, har blitt med på ungdumsleir og er en pådriver for sportslige aktiviteter i kirken. Sist helg ble det arrangert fotballkamp mellom damene i kirken og noen damer ved universitetet.Det var det Ricardo som stod i bresjen for.Han var også den som kom med ideen om utegudsteneste på fotballbanen som vi hadde for litt siden.                                                              Ricardo er også flink til  å invitere med seg venner i kirken. Når jeg spør han om hva han tror vi bør gjøre for å nå ut til flere sier han at vi må fortsette å ha utflukter der vi inviterer med oss venner og også disse sportslige aktivitetene. Jesus selv var jo ute blant folk. Han sier også at det er viktig å bli invitert hjem slik han ble.Dersom noen inviterer deg i kirka klinger det liksom ikke i ørene..det høres ikke så spennende ut..men dersom noen inviterer deg hjem er det noe annet.

Ricardo er også med i ungdumsgruppen og han sier at det er veldig bra at en kan ha det kjekt på en sunn måte.I motsetning til livet hans før med fester og fyll ,da han våknet opp med hodeverk dagen etter.Festlivet gjorde det også vanskelig å studere. Han blir stadig invitert med av venner på ulike arrangementer men han sier ofte nei på grunn av drikkepresset,og unnskylder seg med at han må arbeide. Han får mange negative kommentarer dersom han ikke vil være med å drikke,som f.eks; jeg er ikke venn med deg dersom du ikke drikker.Ricardo deler det han har opplevd med vennene sine men de kan ofte bli sinte og vil ikke snakke mer om Gud.Han sier videre at det er mye i Bibelen han ikke forstår men at han gjerne vil lære mer litt etter litt. Forandringen er ikke gjort over natten.

Riardo liker også å spille piano og ønsker å lære mer for å kunne være med å spille i kirken.Han synes det er flott med sangen og musikken.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tak for dette fine blogindlæg. Det var en god idé at gøre et interview. Det viser igen, at relationer er vigtigere end mursten, når vi ønsker, at kirken skal vokse.

08 mars, 2013 13:57

 
Anonymous Anonym said...

Hei. Kjekt at du har lagt eit nytt innlegg på bloggen :-)
God Påsek til dokon alle 3 frå alle oss i Sanctus.

Siv Helen

22 mars, 2013 15:48

 

Legg inn en kommentar

<< Home