Tacna, Peru

25 november, 2011


Da er vi på plass i Tacna og synes at vi er heldige som får lov til å være her! Tacna er en rolig by med ca 300 000 innbyggere. Det er en ørkenby, men den er likevel full av grønne parker og palmegater.Med kunstig vanning går det an å få det trivelig i ørkenen også. Så er det en liten times kjøring til stranden dersom en vil ha seg en dukkert i sjøen. Det er sommer og ca 28 grader her nå.

Hvorfor er vi akkurat i Tacna da? Vi skal få lov til  å være med å starte opp arbeid i en kirke her som har vært stengt i flere år. Det er en spennende og meningsfyll oppgave. Vi er nå fem familier som kommer i kirken .Vi har ingen pastor enda, men fordeler oppgavene oss i mellom. Førsteprioritet var å få igang gudstenestene igjen. Vi har også søndagsskole. Ellers går vi litt på husbesøk til kontakter vi har skaffet oss som ikke vanligvis går i kirken. Når det gjelder planer for den aller nermeste fremtid så skal vi ha et eller to dametreff i desember der vi lager julekaker og studerer en av bibelens kvinner. Det er en fin måte for de damene som allerede går i kirken til å bli bedre kjent med hverandre, men også til å invitere med seg sine venner og kjente. Kanskje er det  lettere å komme innfor kirkedøren  til et slikt arrangement sammenliknet med en gudsteneste. Vi har også kontakt med en ungdumsgruppe som leiger kirkens lokale hver lørdag. De er ikke kristne, men lederen deres er veldig positiv til vårt arbeid og hun har sagt at vi gjerne må komme på besøk og invitere ungdummene til kirken. Sist lørdag var jeg,Alice, å besøkte de, ca 20 ungudmmer fra 13-20 år. Jeg har invitert de med til engelskkurs og smykkeverkstedskurs i kirken fra januar av. Selvsagt skal vi dele fra Bibelen på disse samlingene. Vi tenker at etterhvert skal vi også invitere de med på alfakurs og også ha vennskapscafe en gang i måneden der både store og små er samlet-altså hele menigheten. Ja dette er iallefall planene så langt, så får vi se om det blir forandringer etterhvert.

Be om at vi må få en pastor i kirken slik at vi blir flere som kan arbeide sammen og slik nå enda flere med evangeliet. Be for de fem familiene som allerede kommer i kirken. Det er ikke alle i hver familie som kommer. Be om at vi må få med alle og at de igjen må nå sine familiemedlemmer og venner.

Be om helse og godt mot for meg og Wilber . Be også om at Wilber må få seg lærerjobb når det på nytt blir skolestart her i Tacna i februar/mars måned.

Tusen takk for all støtte!


1 Comments:

Blogger Sverre said...

veldig kjekt å lesa frå Tacna. Ønsker dokke alt godt og Guds rike velsignelse. Hels masse frå oss.

25 november, 2011 17:37

 

Legg inn en kommentar

<< Home