Tacna, Peru

15 januar, 2012

BARNELEIR
Vi var tre voksne og tre barn som reiste fra Tacna til Mejia(5 timer) for å være med på en barneleir som kirken på masjonalt plan arrangerer en gang i året. Det var supert å få ta med seg barn på en leir og være hjepeledere.Flott å se hvor flinke de nasjonale i kirken vår er til å arrangere barneleir. Satser på at dette blir en tradisjon og at vi neste år kan reise med enda flere barn, eller eventuelt arrangere leirer her i Tacna. Det er litt langt å reise 5 timer med barna og det er ikke alle foreldre som slipper ungene sine så langt avgårde, men det var iallefall en flott opplevelse for de tre barna som ble med. Jeg og Wilber fikk også med oss to av tantebarna våre fra Mollendo. De kommer ikke fra kristne familier så det var fint at vi fikk med de også.


Denne gangen kom det mange. På lørdagens ungdumssamlinger var det hele 15 ungdummer innom. Det var veldig flott.Vi hadde smykkeverksted og engelsksamling. En jente som går i kirken hadde fått med seg to veninner, to ungdummer som var med på nyttårsgudstenesten på stranden hadde tatt med seg en venninde,en nabo av oss kom ogen gruppe ungdummer som leiger kirkelokalet fra mandag til fredag kom også. Jeg sier dette bare slik at dere kan se at de ulike samlingene vi har leder til at flere og flere blir kjent med kirken og igjen tar med seg sine venner. Da baller det på seg og vi blir flere og flere. Takk for at dere ber for oss og for ungdumsarbeidet! Vi håper på at det neste lørdag kommer like mange, kansje enda flere og en lørdag i februar skal vi ha vennskapscafe like etter ungdumssamligene der alle aldre kommer.Vi gleder oss over å få bli kjent med disse flotte ungdummene gjennom lek og alvor.

09 januar, 2012

Oppturer og nedturer.
Ja vi inviterer og vi inviterer og noen ganger kommer de, andre ganger ikke. På lørdagens ungdumssamling med smykkeverksted og engelskkurs kom det bare tre personer...så det ble litt nedtur...men vi hadde det fint og igrunn er det jo ikke nedtur når de tre som kom kommer for første gang i kirken. Det er viktig å tenke at hver enkelt person er viktig og at det er stort å få nå den enkelte. Men vi håper likevel på at det neste lørdag kommer mange fler. Det er slik her i Peru at når du inviterer til noe så sier alle ja , ja vi kommer, selv om de vet at det er stor sannsynlighet for at de ikke kan komme. De sier ja fordi de ikke vil skuffe den som spør med å si nei. Men det er veldig vanskelig å forholde seg til for en vet igrunn aldri om det kommer mange eller få. En må bare være beredt på det meste..

03 januar, 2012


Nyttårsgudsteneste på badestranda.

Godt og varmt vær, forventningsfulle barn og voksne, stappfulle busser, solkrem og badetøy. Slik begynte søndagens utflukt med gudsteneste på badestranda for å feire det nye året. Nesten hele Tacna by reiste til badestranda  1 januar.Wilber og jeg var spente på hvor mange som ville være med. mange ble invitert og vi tenkte at kanskje bare noen få møtte opp. Men til vår store begeistring ble vi 24 stk med smått og stort , inkludert en hund. Vi storkoste oss som dere kan se av bildene med stafett, volleyball, fotball, lek i bølgene og i sanden, god mat og ikke minst en fin gudstenestesamling. Wilber ledet sangen med gitaren sin og jeg fikk holde en Jesus sentret apell for det nye året. Det var en veldig god opplevelse der vi fikk mange nye venner og mange nye kontakter. 80% av de som ble med har ikke vært med i kirken vår før, så det var helt supert. Kanskje den største grunnen til at så mange ble med var en jente på 10 år som ble med sin venninde for første gang i kirken på vår julefest den 23 desember. Hun likte seg så godt at hun fortalte om det til familien sin og når hun hørte at vi skulle ha gudsteneste på stranda så ble hun i fyr og flammer og begynte å organisere og invitere som bare det. Fra hennes familie var det ca 10 stk som ble med. En ser virkelig her hvordan man ved å nå én person senere kan nå en hel familie. Det var både tanter og onkler, bestemor og søskenbarn. Ellers var det en annen familie i kirken som inviterte med seg sine venner. Det ble også en god gjeng. Mange av de som kommer i kirken ellers hadde ikke anledning av ulike grunner. Men for de som ble med ble det en stor glede og en minnerik dag. Jenten som inviterte familien sin er nå veldig giret på å få til en leir. Ja det vil vi gjerne være med på å arrangere. Kanskje tar vi med oss denne jenten på barneleir i første omgang. Så får vi se om det blir leir for hele menigheten senere.



Engelsk-og smykkeverkstedskurs

Ja nå er invitasjonene for lengst delt ut og første samling begynner å nerme seg. Lørdager fra januar av blir det ungdumssamlinger i kirken der vi inviterer til to forskjellige kurs.   En kan velge om en blir med på smykkeverksted eller engelsk, eller begge deler. På hver samling har vi en apell. Målet er at noen av disse ungdummene vil interessere seg for budskapet vi deler og ønske å fortsette å gå i kirken. Vi håper også på å kunne invitere til alfakurs og vennskaps-kafeer etterhvert. Be om at vi må få med oss flere i menigheten til å hjelpe oss med disse arrangementene. Be om at mange ungdummer kommer, og be for meg om at jeg må gjennomføre kursene på en god måte og ha de rette ordene å gi til ungdummene. Jeg gleder meg iallefall. Så nå vet dere hva dere skal gjøre på lørdagskveldene i Norge. Da skal dere sende en liten , eller stor, bønn oppover for oss som er her i Tacna.