Tacna, Peru

16 oktober, 2007

Kvifor ikkje ta Krl timen i klosteret?




Til venstre ser vi preikestolen i matsalen ,der de hørte på tekster fra bibelen opplest menst de spiste i stillhet.Bildet under er ifra vaskeriet.







Eit bilde til av vaskeriet.
Klosteret er ein nydelig oase i byen, men kanskje er det ikkje like nydelig når ein må bu der heile livet??Det var den nest eldste datra i rike familier som vart sendt til klosteret. Dette vart sett på som ein ære for familien.






Vi gjekk liksogodt i klosteret med elevane fra 4-7 klasse i Krl -timen. Det gjorde svært stort inntrykk at nonnene som budde her før ikkje fekk lov å gå utforbi murane til klosteret, og dei budde der heile livet sitt fra dei var omtrent 13 år. Ein gang i månaden fekk dei lov å sjå familien sin gjennom ei luke i veggen.Klosteret "Santa Catalina" er som ein liten by i million byen Arequipa.







12 oktober, 2007

Den norske skolen i Peru

Hei her kjem nokre bilder ifra Den Norske skulen i Arequipa, Peru, og "englebarna" eg underviser.



Den første tida her i Arequipa har gått med til å bli kjent med elevar og undervisningsmateriell, halvårsplaner og i det heile tatt å bli vand med å vere barneskulelærer. Noko eg Aldrig skulle bli. Det har tatt litt energi og krefter å sette seg inn i alt det nye, men no har det roa seg litt og eg trives godt.
På bildet her ser doke også nokre studentar som er her i praksis i fem veker.