Tacna, Peru

05 desember, 2006

Politistyrker paa VAKT


Ja sjaa noeye etter korleis dei har det paa jobb. Slik set dei dag ut og dag inn utanfor huset mitt. (sove, les avis, skravler..)Ja, nei det er ikkje meg dei passer paa....men kva passer dei paa har eg lurt paa?....Eg bur rettnok over eit valglokale, men no er valget over...hm..ja ja det er for mykje arbeidsfolk og for lite aa gjere kanskje. Nei dei har vel ein grunn tl aa vere der. Kanskje skulle eg gi dei ein kopp kaffe, det ville vel redda dagen? Men nei , trur eg lar dei i fred ja....smil.

Eit glimt fra soendagsgudstjenesta





Har lyst at doke kan faa sjaa nokre bilder fra kirka ei vanleg gudstjeneste med soendagsskule.
I starten kom det veldig faa paa gudstjenestene, men no begynner det aa hjelpe som doke kan sjaa av bilda. Veldig kjekt!

UNGDUMSARBEID-sport-engelsk-leir





Vi har proevd mykje forskjellig for aa naa ungdummane her i Cusco.Bl .a musikkurs, drama etc. Det siste no er sport i parken, engelskklasser og ungdumsleirer.
Kirka vaar ligg like ved ein park, so vi utnytter det til aa bli kjent med folk som bur rundt i naeromraadet. Vi er i parken kvar laurdagsettermiddag. Samler ungdummer som er spredt rundt om i parken og so har vi ein aktivitet ilag med dei, enten volley, fotball , basket eller anna. I det siste har dei same ungdummane begynt aa komme fast kvar laurdag fordi dei veit at ungdummane faar vere ilag. Slik har vi blitt bedre og bedre kjent med dei og nokre har begynt aa kome i kirka ogsaa.Vi haaper at fleire kan faa lyst til aa vere med paa engelskkurs som vi skal starte for fullt no i januar , februar maanad. Doke som ber, be om at desse ungdummane ogsaa maa kome i krika, og om at vi maa faa snakka meir med dei og delt evangeliet naar vi er i parken. Be ogsaa om at mange maa melde seg paa engelskkurs.
Sist februar hadde vi Cusco kirkas foerste ungdumsleir. Det var ein suksess skjoelv om vi var faa. Dette aaret har vi tenkt aa bli med paa ein stoerres felles ungdumsleir ved kysten. Eg har vore rundt og invitert fleire. Be om at vi maa faa med ein liten gjeng og om at dei rette personane maa bli med. Vi har nemleg berre faatt plass til 5 stk. Men dersom desse 5 kan ha det fint ilag so kan det styrke det lille ungdumsmiljoeet vi har, og ikkje minst so vil det sikkert faa stor betydning for den enkelte aa faa vere med paa ein slik leir. Dette er ein nyttarsleir ved Stillehavet, sol og sommer iiiihaaa.

Kakefestival og kakekurs




Kvart aar har vi kakefestival i kirka. Det vil seie at fleire fra kirka moetes og lager kaker ilag som vi seinere seller ein dag i kirka, for slik aa faa nye kontakter. I aar bestemte vi oss for aa halde kakekurs i etterkant for aa faa enda meire kontakt med dei som hadde komt paa festivaldagen. Det vart virkelig ein suksess. Som doke kan sjaa av bilda so kom der mange som baade ville lage kaker og smake. Mange av dei var innom kirka for foerste gang. Vi fekk ogsaa halde ein liten apell ifra Bibelen og ogsaa informere om kirka. Dette er noko aa vere takknemlig for. Vi har ogsaa vennskapskafe ein gang i maanaden der vi lager mat og koser oss ilag. Det er slik lettere for fleire aa bli kjent med kirka, som kanskje ellers ikkje hadde komt. So hjelpe det ogsaa at Norske kaker smaker veeeeldig godt! mmmmmm